Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Γονιμοποίηση ϋber alles

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καθώς διανύω τη δεκαετία μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων -αντα, είναι φυσικό όλοι οι φίλοι μου να παντρεύονται και να θέλουν να κάνουν οικογένεια. Εντωμεταξύ, εγώ αντιστέκομαι σθεναρά!

Τα τελευταία χρόνια έχω βαρεθεί να παρεβρίσκομαι σε γάμους (με κορύφωση, σε λίγες μέρες που θα παντρευτεί η αδερφή μου!) και να ακούω, αμέσως μετά, ότι το ζευγάρι
προσπαθεί να κάνει παιδί!
Και αγχώνονται που δεν κάνουν γιατί ο καιρός περνάει. Και όσο αγχώνονται, τόσο το δυσκολεύουν. Και εξετάζονται ξανά και ξανά. Και πρόβλημα κανένα αλλά ούτε και αποτέλεσμα. Και αρχίζουν τις θεραπείες και τις διάφορες παρεμβάσεις. Και έχουν σιχαθεί το θέμα σεξ.
Και εγώ μαζί, που τους ακούω! Και όταν δε μιλάμε για γυναικολογικές εξετάσεις(κάτι τρομακτικές, σπλάτερ ιστορίες με κολπικούς υπερήχους, ματσούκια που χώνονται και εμφυτεύουν μωρά-γρανίτες σε σημεία που ούτε ξέρεις αλλά ούτε και θα ήθελες να ξέρεις από τον εσωτερικό κόσμο των γυναικών, γρήγορα, αργά, τεμπέλικα και τσαμπουκαλίδικα σπερματοζωάρια που καταλήγουν σε σωλήνες και εξετάζονται πατώκορφα, χειρουργικά εργαλεία, ανοιχτά πόδια, νάρκωση, ενέσεις, χάπια...χάλια, χάλια, χάλια!),
μιλάμε για σπερματοζωάρια...
Καλέ, εσείς, πόση κινητικότητα έχετε; Τα έχετε ζωηρά ή κοιμούνται όρθια; Το φλερτάρουν το ωάριο ή περιμένουν από αυτό την πρώτη κίνηση και το χάνουν το παιχνίδι; Θα βγει μάγκας ή φλούφλης το παιδί με τέτοια γονίδια; Προτιμάτε περιοδικό ή να σας βάλω ένα βίντεο να φτιαχτείτε; Μη μου αγχώνεστε έτσι για μια μαλακία! Πάρτε το χρόνο σας και το ποτηράκι για το σπέρμα. Καλέ, ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είστε. Μην ντρέπεστε!!

Αμέσως μετά την εμφύτευση ξεκινάει καινούρια δοκιμασία: Αναμονή, κι άλλες εξετάσεις, άγχος, αγωνία! Είναι έγκυος, δεν είναι, πόσα έμβρυα έχει, φαίνονται γερά, θα τα κρατήσει;
Η δυσμοιρη μέλλουσα μαμά έχει πάθει παράκρουση από το άγχος, την ακινησία και τις διαταρραγμένες ορμόνες, ενώ όλη η οικογένεια ζει και αναπνέει μόνο για την επικείμενη εγκυμοσύνη!
Μαμάμες, μπαμπάδες, πεθερικά, θείες από το χωριό, αδέρφια, φίλοι, παρελαύνουν καθημερινά, να βοηθήσουν, να φροντίσουν, να δώσουν συμβουλές, να ρωτήσουν:
Λοιπόν..; Κανένα νέο;
Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πότε θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα, από το αθώο τους ενδιαφέρον τσακίζουν το (ήδη διαταρραγμένο) νευρικό σύστημα των υποφήφιων γονέων.

Και όλη η οικογενειακή ισορροπία και γαλήνη μοιάζει να κρέμεται από την τιμή μιας μικρής εξέτασης με μεγάλο όνομα: Β χοριακή γοναδοτροπίνη.
Σημεία των καιρών...

Πριν μερικά χρόνια έβλεπα έναν άντρα με μια γυναίκα και σκεφτόμουν αν αγαπιούνται και πόσο θ' αντέξουν ως ζευγάρι. Τώρα βλέπω ζευγάρι και σκέφτομαι πόσα ωάρια μπορούν να γονιμοποιηθούν και αν το σπέρμα του κυριούλη έχει καλό ποσοστό κινητικότητας ή όχι!!!

Μα επιτέλους, τόσο δύσκολο είναι πια να δημιουργηθούν παιδάκια με τον κλασικό τρόπο, στις μέρες μας?




Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

5 σχόλια:

Σπύρος είπε...

Είναι όντως αρκετά δύσκολο... όλοι οι νεόι απο 15 χρόνων είναι εθισμένοι σε αλκοολ ,κακη διατροφή , άλλοι δοκιμάζουν και drags τι περιμένεις όταν φτάσει κάποιος στα 30 να είναι γόνιμος και οκ . Οι κοπέλες απο την άλλη ιδικα στην φοιτικική ζωη ολοι μερα χαμπουργκερ τσιγαρο και ποτό..γυμναστική μηδεν, λίωματα κάθε μέρα.Βασικά όλα αυτά ξέρεις. Τι περιμένεις λοιπον ένας οργανισμός όταν επιδέχεται τέτοιες πιέσεις απο 15 χρονώνμ στα 30 σε κατάσταση θα είναι. Πάντως όλοι δικαίωμα να φέρουν ένα παιδί με κάθε τρόπο σε αυο το κόσμο, αλλά πρεπει να προσέχουμε και τον εαυτο μας.

Σπιτόγατος είπε...

Είναι λίγο κωμικοτραγική η κατάσταση.
Τι να πω; Ο τρόπος ζωής; Το άγχος; Όλα αυτά έχουν επίδραση στο θέμα. Πάλι καλά που υπάρχουν και τόσες μέθοδοι...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Α,α,α,α, εγώ δεν ξέρω τίποτε....
Με το που μύριζα τον κρίνο....χαμός γινότανε.
;-)

Γλαρένιες αγκαλίτσες

Ενεσούλα είπε...

@Lockheart και Σπιτόγατε,
ο τρόπος ζωής, το άγχος και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι οι σημαντικότερες αιτίες υπογονιμότητας, έχετε δίκιο.
Η κατάσταση είναι όντως κωμικοτραγική!
Δεν το είδα απόλυτα σοβαρά το θέμα γιατί δε θέλω να είμαι μίζερη και πεσσιμίστρια.
Κι εγώ πάντως, αν χρειαστεί, θα κάνω ότι μπορώ για ν' αποκτήσω παιδί!
@Γλαρένια μου, είσαι πολύ τυχερή!
Ελπίζω μόνο από ένα σημείο και μετά να ήξερες και πως να το αποφύγεις!

Πίκος Απίκος είπε...

Έτσι όπως πάει το πράγμα το "ζαχαροπλάστης είναι ο μπαμπάς σου" θα αντικατασταθεί από το "έχω ντούρα σπερματοζωάρια πάμε μια βόλτα?"...

Τι να πεις σημεία των καιρών.