Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Αντινομπέλ με πολύ χιούμορ



Οπως κάθε χρόνο, περίπου µια εβδοµάδα προτού αρχίσουν να απονέµονται στη Σουηδία τα άλλα, τα σοβαρά, Βραβεία Νοµπέλ, ήδη βραβευµένοι νοµπελίστες απένειμαν στο Χάρβαρντ, στο πλαίσιο µιας τελετής µε πολύ χιούµορ και ακόµα περισσότερο σουρεαλισµό, τα Ιg Νobels, τα επονοµαζόµενα Αντινοµπέλ.
«Καλώς ή κακώς»
, δήλωσε εκείνο το βράδυ από το βήµα ο Μαρκ Αµπρααµς, διευθυντής της χιουµοριστικής επιστηµονικής επιθεώρησης «Χρονικά της απίθανης έρευνας», που βρίσκεται πίσω από την όλη ιδέα, «η ανθρωπότητα παράγει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες, ολοένα και πιο δυνατές υποψηφιότητες».

Αντινοµπέλ Ειρήνης. Απονεµήθηκε στον Ρίτσαρντ Στίβενς από το Πανεπιστήµιο Κίλι της Βρετανίας, που ανακάλυψε πως οι βλαστήµιες ανακουφίζουν από τον πόνο: επαναλαµβάνοντας µια βρισιά, οι εθελοντές κατάφεραν να κρατήσουν το χέρι τους µέσα σε παγωµένο νερό πολύ περισσότερο.

Αντινοµπέλ Ιατρικής. Το πήραν οι Ολλανδοί επιστήµονες Σίµον Ρίτφλεντ και Ιλια φαν Μπεστ, επειδή ανακάλυψαν ότι τα συµπτώµατα του άσθµατος υποχωρούν µε µια βόλτα στο τρενάκι του τρόµου, στο λούνα παρκ.


Αντινοµπέλ Μηχανικής. Απονεµήθηκε στην Καρίνα Ατσεβέντο -Γουάιτχαουζ και την Αγκνες Ρότσα - Γκόουσλιν από τη βρετανική Ζωολογική Εταιρεία, καθώς και στην Ντιάνε Γκέντρον από το Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μεξικού, επειδή «τελειοποίησαν µέθοδο συλλογής µύξας φάλαινας, χρησιµοποιώντας τηλεκατευθυνόµενο ελικοπτεράκι». Η µύξα, δηλαδή τα σταγονίδια που βγάζει η φάλαινα από τον φυσητήρα της, συλλέγονται σε δίσκο καλλιέργειας µικροβίων που είναι κολληµένος στο κάτω µέρος του ελικοπτέρου µε σκοπό τη µελέτη των ασθενειών του αναπνευστικού στα κήτη.

Αντινοµπέλ Δηµόσιας Υγείας. Το κέρδισε ο Αµερικανός Μανουέλ Μπαρµπέιτο για την ανακάλυψη ότι οι γενειοφόροι επιστήµονες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των οικείων τους: τα βακτήρια που χρησιµοποιούν στο εργαστήριο παραµένουν πεισµατικά στα γένια ακόµα και µετά από ενδελεχές πλύσιµο.

Αντινοµπέλ Χηµείας. Απονεµήθηκε στην ΒΡ και στους επιστήµονες που τη συνδράµουν, επειδή «διέψευσαν την παλιά δοξασία ότι πετρέλαιο και νερό δεν αναµειγνύονται».


Αντινοµπέλ Διοίκησης. Το πήρε ο Ιταλός Αλεσάντρο Πλουκίνο, επειδή απέδειξε µαθηµατικά ότι όταν οι προαγωγές δίνονται στην τύχη, η εταιρεία λειτουργεί καλύτερα.

Αντινοµπέλ Φυσικής. Απονεµήθηκε στη Νεοζηλανδή Λιάν Πάρκιν, επειδή απέδειξε πως όσοι φορούν τις κάλτσες πάνω από τα παπούτσια τους γλιστρούν λιγότερο στον πάγο από όσους τις φορούν κανονικά.


Αντινοµπέλ Βιολογίας. Το κρατήσαµε τελευταίο, γιατί προκάλεσε το περισσότερο γέλιο, όµως πρόκειται για σοβαρότατη έρευνα. Μια οµάδα κινέζων ερευνητών από το Εντοµολογικό Ινστιτούτο Γκουανγκντόνγκ ανακάλυψε σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο του Μπρίστολ ότι οι ενήλικες θηλυκές νυχτερίδες του γένους Cynopterus sphinx κάνουν πολύ συχνά στοµατικό έρωτα στον καλό τους στη διάρκεια του σεξ – πάντοτε κρεµασµένες ανάποδα. Το στοµατικό σεξ διαρκεί περίπου 19 δευτερόλεπτα, κάθε δευτερόλεπτο στοµατικού σεξ προσθέτει περίπου 6 επιπλέον δευτερόλεπτα συνουσίας και συνολικά, όταν περιλαµβάνει και στοµατικό έρωτα, η σεξουαλική πράξη διαρκεί τον διπλάσιο χρόνο. Σηµειωτέον πως είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στοµατικό σεξ στο πλαίσιο σεξουαλικής πράξης σε ενήλικα ζώα πέραν του ανθρώπου. «Σίγουρα υπάρχει κάποιος εξελικτικός λόγος», λένε οι επιστήµονες: παρατείνοντας τη σεξουαλική πράξη, το θηλυκό ενδεχοµένως να αυξάνει τις πιθανότητες να µείνει έγκυος· πιθανόν είναι επίσης το σάλιο του να σκοτώνει επικίνδυνα µικρόβια στο πέος του αρσενικού.

Εμ, κάτι ήξερε ο... Μπάτμαν!!!

3 σχόλια:

ria είπε...

δηλαδή αν κατάλαβα καλά, οι επιστήμονες έπαιρναν μάτι τις νυχτερίδες και μελετούσαν τους τρόπους που κάνουν έρωτα;

τι να πω; βίτσια είναι αυτά!

πως πάει η ζουζού σου; κλωτσάει;

tzonakos είπε...

Μπάτμαν ήτανε, οχι Φάκμαν !
Τα βραβεία Νόπμελ εχουν κάπως ευτελιστεί τελευταία, εδω έδωσαν στον Ομπάμα ενα Ειρήνης ! χωρις να εχει κάνει τίποτα.
Κάποιοι ελληνάρες δε, πρέπει να λάβουν ενα νομπέλ βλακείας επειδη ειναι τόσο ανίκανοι που δεν κάνουν τίποτα και λένε οτι δεν ειναι ευχαριστημένοι απο κανέναν.
Επιπλέον, όλοι οι άλλοι φταίνε.
Ενα Νομπέλ, Αντινομπέλ, Ντεσιμπέλ βλακείας και στείλε μου μέηλ να σου πώ που να το δώσεις :)
Καλη βδομάδα.

zoyzoy είπε...

Μα να κάνουν μπανιστήρι στις νυχτερίδες έλεος!
Αλλά και οι νυχτερίδες εξελιγμένο είδος βλέπω!

Εχει δίκιο ο Τζόνυς εδώ θα'πεφταν βροχή τα αντινόμπελ εξυπνάδας!

Φιλιά θαλασσινά!!