Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον Ελληνικό Στρατό



Αν είσαι νέος άντρας που πρόκειται να υπηρετήσεις στον Ελληνικό Στρατό, έχε υπόψην σου τα 12 πράγματα που μου δίδαξε η πρόσφατη θητεία του αγαπημένου μου:

1. Φρόντισε να πας στο στρατό μικρός και άμαθος διαφορετικά θα έχεις τους 18χρονους αγράμματους να σου κάνουν καψόνια και να διατάζουν εσένα, τον 30χρονο, με τα διδακτορικά, να κάνεις "γόπινγκ", ή να καθαρίζεις "καλλιόπες" και θα σου πέσει βαρύ!

2. Στο στρατό μία είναι η μαγική λέξη:
"βύσμα", όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο καλά! Το 'χεις; Καθάρισες! Δεν το 'χεις; Θα πήξεις, ψαρά!

3. Αν δεν έχεις το προαναφερθέν βύσμα, τότε θα γνωρίσεις από κοντά ένα κομμάτι της όμορφης Ελληνικής παραμεθορίου. Αν είσαι τυχερός θα είναι ένα τουριστικό νησί το καλοκαίρι, αλλά αν είσαι άτυχος, τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, το χειμώνα.


4. Θα παχύνεις! Οι λόγοι είναι πολλοί. Θα κινείσαι οριακά (ειδικά από το μέσο της θητείας και μετά), θα γυρνάς σπίτι σου με άδεια και η μανούλα για να σ'ευχαριστήσει θα φτιάχνει όλα τ'αγαπημένα σου γλυκά και φαγητά, θα παραγγέλνεις απ' έξω γιατί τα φαγητά δεν τρώγονται ή αν τρώγονται οι μερίδες είναι τεράστιες και οι συνδιασμοί άθλιοι (πίτσα με τηγανητές πατάτες)! Τι περίμενες; Κατά τη διάρκεια της θητείας θα φας, θα πιείς και θα καπνίσεις όσο ποτέ! Ε, φαντάρος είσαι, "προβλέπεται"!


5. Θα μάθεις και θα χρησιμοποιείς νέο λεξιλόγιο, αρκετά φτωχό και θα επαναλαμβάνεις συνέχεια φράσεις όπως: "δεν την παλεύω", "δε σε χάλασε", "άκυρο, ψαρούκλα", "απολελέ και τρελελέ", "προβλεπέ", "πάρε 5 Φ", "θα πήξεις", "άντε ρε, Γιωτά" κτλ.

6. Δεν είναι πια άνθρωπος. Είσαι ή ψαρούκλα ή ποντικαράς, μμμ, μάλλον, το πιο πιθανό...
και τα δύο!
Image Hosted by ImageShack.us

7. Το είδος της θητείας που θα κάνεις δεν εξαρτάται από το πολιτικό σου επάγγελμα αλλά από: α) το βύσμα σου, β) το σώμα που υπηρετείς, γ) την προσωπικότητά σου και δ) την κωλοφαρδία σου!
8. Στο τέλος της θητείας θα έχεις κάψει αρκετά εγκεφαλικά κύταρα, τόσα ώστε να σου επιτρέπουν μόνο τις βασικές εγκεφαλικές λειτουργίες. Μη στενοχωριέσαι, μάλλον (?!) θα επανέλθεις στo πριν το στρατό I.Q. σου, λίγο μετά την επανένταξη σου στην πολιτική ζωή.
Image Hosted by ImageShack.us

9. Είτε έχεις κοπέλα είτε είσαι μπακούρι η ενασχόλησή σου με το σεξ θα είναι αυξημένη. Ναι, ναι θα το σκέφτεσαι συνέχεια (μα, γίνεται ακόμα περισσότερο;), θα το συζητάς και όποτε σου δωθεί η ευκαιρία θα του δίνεις και θα καταλαβαίνει! Φωτιά στους σουμιέδες ή "αγχωμένη μαλακία, Διδυμότειχο μπλουζ"!

Image Hosted by ImageShack.us

10. Θα γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους. Κάποιοι θα σε εκνευρίσουν, κάποιοι θα γίνουν φίλοι σου για μια ζωή. Μετά θα λες κι εσύ: Α, ο Τάδε; Ναι, τον ξέρω, είμαστε μαζί φαντάροι! Και θα πρήζεις, για καιρό αφ' ότου τελειώσεις, την κοπέλα σου και την παρέα σου με ιστορίες από τον στρατό.

11. Η προσωπικότητά σου, ειδικά λίγο καιρό πριν απολυθείς, θα αλλάξει. Θα γίνεις πιο εριστικός, ανυπόμονος ή βραδυψυχικός, όλα θα σου φαίνονται ανούσια, χωρίς σκοπό. Θα μετράς και μέρες, σαν φαντάρος που λένε! Εμ, όταν για σχεδόν ένα χρόνο ασχολείσαι μόνο με τις παπαριές που σου αναθέτει ο διοικητής σου, το πότε θα πάρεις άδεια, το πως θ'αποφύγεις τις αγγαρείες, το να μη φας κράτηση ή φυλακή και το πότε θα πηδήξεις ή θα δεις την καλή σου, φυσικό είναι. Μην αγχώνεσαι και οι δικοί σου ας δείξουν υπομονή. Θητεία είναι, θα περάσει, που θα πάει!

12. Μόλις απολυθείς θα φας ένα πολιτισμικό σοκ και μια φρίκη για το
τι κάνεις τώρα. Γκρίνιαζες για τον εγκλεισμό, για τις συνθήκες, για τη βλακεία των ανωτέρων, αλλά να που έφτασε η ώρα να έρθεις αντιμέτωπος με την αληθινή ζωή εκεί έξω, της οποίας για ένα χρόνο ήσουν απλός παρατηρητής με όλα τα καλά, αλλά και τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται. Μην πέσεις σε κατάθλιψη! Αντιμετώπισέ το σαν άντρας, μάχιμος, όχι κανένας... Γιωτάς! Γι αυτό, εξάλλου, δεν πήγες στο στρατό;Ε;!



Καλός πολίτης!

10 σχόλια:

dreamer... είπε...

Να το χαρείτε το λελεδόχαρτο όσο δεν παει και αυτή να είναι η δυσκολότερη δοκιμασία σας εύχομαι!
Ενεσούλα αυτό που πέρασες θέλει πολύ ψυχή και εσυ απέδειξες οτι την έχεις και με περίσσευμα!!!:)

Crazy Tourists είπε...

Άντε βρε Ενεσούλα μου, τέλειωσαν τα ψέματα!! Σού 'ρχεται!!!
Η ανάρτηση τέλεια!!! Ακόμα γελάω!
Άντε να δούμε κι εμείς τι θα λουστούμε με τα στρατά!!
Φιλιά

Τρελοτουρίστρια

ria είπε...

συνάδελφε, καλώς σε βρήκα!

είμαι επισμηναγός νοσηλεύτρια...

Swell είπε...

θα γνωρίσεις στο στρατό και κάτι κελεπούρια ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

Alexis B είπε...

Τώρα λοιπόν ένα καλό πλύσιμο στό μυαλό να φύγουν τα γράσα και έτοιμος
Καλός να τον δεχθείς

Ενεσούλα είπε...

Ας απαντήσω στα σχολιάκια μου σε ένα μικρό διάλλειμα από τις ταλαίπωρες μέρες μου...

@dreamer,
ομοιοπαθή μου φιλενάδα κι εσύ το ίδιο!

@Τρελοτουρίστρια,
ωχ, εσείς ακόμα;
καλό κουράγιο και μην ξεχνάει το σύνθημα:
Λούφα και παραλλαγή! χαχαχα!

Ενεσούλα είπε...

@Ρία,
καλως τη τη συνάδελφο που με βρήκε με στρατιωτικό ποστ!!!
Καλά κουράγια επισμηναγέ μου και μη μου ταλαιπωρείς τους αθώους οπλίτες, αν τους συναναστρέφεσαι, οκ;

@Σουελάκο,
θα έρθω, μόλις μπορέσω!

@Αλέξη μου,
σ'ευχαριστώ!
Η αλήθεια είναι ότι θέλει γερή μπουγάδα, αλλά θα τα καταφέρουμε!

Φιλάκια σε όλους!

tzonakos είπε...

Ωπα, να και επισμηναγός νοσηλεύτρια, δύο σε ενα.
Και στρατά και ενέσεις.

Ρε συ γέλασα λέμε καιρό ειχα να διαβάσω περι φανταρικού εμπειρίες και σοφίες.

Λελεδόχαρτο ; Εγω το έλεγα μουχλόχαρτο γιατι θα μούχλιαζε ασφαλώς μετα την απόλυση ξεχασμένο σε μία μουχλί πανδαισία ενός συρταριού μου.
Πράγματι αγνοώ πού μπορεί να το εχω βάλει.

Σπύρος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ..:) ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ )

Πίκος Απίκος είπε...

Κακά τα ψέματα κι εσύ έκανες θητεία μαζί μου επί ένα χρόνο. Ήθελες δεν ήθελες τα έμαθες όλα για το στρατό:).

Άξια! Άντε, 1η Φεβρουαρίου μαζί απολυόμαστε μωρό μου:).