Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Ανατροπές (τελικά εμείς τι ρόλο βαράμε στη ζωή μας;)


Συνήθως, απόλυτα φυσικά, έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας για τις επόμενες κινήσεις μας, για το πως θα πορευτούμε στη ζωή μας, τουλάχιστον για τις επόμενες μέρες ή μήνες.
Κι εκεί που τα έχουμε φέρει σε ένα λογαριασμό, εκεί που αγχωνόμαστε για τα πιθανά προβλήματα και έχουμε κάνει σχέδια "διαφυγής" ή εκεί που περιμένουμε με ανυπομονησία και χαρά να έρθει το μεγάλο, επόμενο, ευχάριστο γεγονός της ζωής μας... τσουπ, ανατροπή!

Αστάθμητοι παράγοντες, η μοίρα αποφάσισε αλλιώς και οι καταστάσεις παίρνουν μια τροπή που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε λίγες στιγμές πριν.
Ίσως είναι και αυτό που λένε "το φαινόμενο της πεταλούδας", όπου το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Ιαπωνία μπορεί να προκαλέσει μήνες μετά έναν τυφώνα στην Αμερική! Άλλοτε ευχάριστη η ανατροπή, άλλοτε αρνητική ή ακόμα και τραγική, άλλοτε γλυκόπικρη.

Παράξενη που είναι η μοίρα! Παράξενα που τα φέρνει η ζωή!
Μερικές φορές απλά αναρωτιέμαι: Εγώ τι ρόλο βαράω στην εξέλιξη της ζωής μου; Πόσο την καθορίζω με βάση τις επιλογές μου; Είμαι άραγε ένα απλό πιόνι; Μήπως ούτε καν αυτό; Μήπως όλα είναι απλά τυχαία γεγονότα;
Σήμερα, έχοντας μόλις περάσει το πιο παράξενο Πάσχα της ζωής μου, όχι κακό, αλλά με έντονες εναλλαγές, ψυχολογικές διακυμάνσεις και συναισθηματική φόρτιση, ένα Πάσχα που στην αρχή αναμένονταν βαρετό και μετά απλά υπέροχο, είδα σε ένα πίνακα γραμμένη μια φράση που πάνω - κάτω έλεγε:

"Τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μας είναι από προσωπικές επιλογές μας".
Δε συμφωνώ.
Και μέρες σαν κι αυτή, που βρήκα λίγο χρόνο Πασχαλιάτικα για αερολογίες, αισθάνομαι να έχω πολύ μικρή συμμετοχή στη διαμόρφωση της ζωής μου.
Δεν είναι ότι μου πάνε κακά τα πράγματα, το αντίθετο!
Μέσα από δυσκολίες, ατυχίες και ανατροπές καταφέρνω να τη "βγάλω καθαρή" και με κέρδη!
Ελπίζω, απλά, να συνεχίσω να είμαι τυχερή....

lucky girl

Το τραγουδάκι είναι σχετικό μόνο λόγω τίτλου αλλά μου αρέσει και είναι και ο Μαρτάκης ό,τι πρέπει για οφθαλμόλουτρα! (Μόνο, καλέ! Τι άλλο, η ερωτευμένη;:Ρ)

6 σχόλια:

Alexis B είπε...

Σού τό ευχομαι ολόψυχα.
Να είσαι πάντα τυχαιρή, και οι ανατροπές που σου συμβαίνουν να είναι ΠΑΝΤΑ γιά καλό.
Δυστιχώς η ευτυχώς στην ζωή υπάρχει πάντα ο αστάθμιτος παράγων
Ισως γι'αυτό η ζωή είναι ενδιαφέρουσα
Χριστός Ανέστη Χρόνια πολλά

Alexis B είπε...

Οσο γι'αυτό, "Τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μας είναι από προσωπικές επιλογές μας", ας μάσ πεί αυτός πού το είπε αυτό πιά απόφασή του ήταν απολυτα σωστή, χωρίς ίχνος αμφιβολίας.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι πώς γίνονται να μου πηγαίνουν όλα στραβά!

και υπάρχουν άλλες στιγμές που φοβάμαι γιατί όλα πάνε τόσο καλά...

KitsosMitsos είπε...

Όχι και μικρή συμμετοχή, βρε! Όλα είναι θέμα επιλογών και τύχης. Όταν επιλέγεις, ρισκάρεις. Αν αφεθείς, μάλλον σε προσπερνάει!
Την καλησπέρα μου!

Dr. Feleki είπε...

Καλησπερα ερωτευμένο!
Λοιπον το χειροτερο που εχεις να κανεις στις καλες σου στιγμες ειναι να σκεφτεσαι ποτε και αν θα περασουνε... Ζησε την τυχη σου , την ομορφη μερα σου και ασε τα υπολοιπα. Εσύ και μόνο εσυ οριζεις την καλή ή κακή "τυχη".

Ενεσούλα είπε...

Ήταν πολύ παράξενες οι μέρες που πέρασαν!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους που δε με ξεχάσατε!
Επέστρεψα τώρα και θα αρχίσω πάλι τις βόλτες στην μπλογκογειτονιά!
Φιλάκια πολλά και καλό μήνα Μάιο!