Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

E, όχι, δε θα γκρινιάξω ρε!


Σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ, που παρεπιπτόντως είναι το μόνο κανάλι που "βλέπεται" ειδησειογραφικά, είχε ένα αφιέρωμα στις ελλείψεις των νοσοκομείων και ειδικά στις ΜΕΘ και σε ζωτικής σημασίας υλικά μάλιστα.
Οργισμένη η Πόπη, μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα;
Α, ωραία! Μας θυμήθηκαν επιτέλους! Πρέπει να πεθάνουν άνθρωποι δηλαδή για να φτάσει στα κανάλια αυτό που οι άμοιροι υγειονομικοί του ΕΣΥ φωνάζουμε μήνες τώρα;
Δεν είναι τωρινό φαινόμενο κύριοι, χρόνια τώρα υπάρχει απαξίωση του ΕΣΥ, σύριγγες για να κάνουμε τη δουλειά μας παίρνουμε "με το δελτίο" από πέρισυ την άνοιξη (ΜΕΘ Πανεπιστημιακού νοσοκομείου έτσι;), δεν υπάρχουν βασικά υλικά, αλλά για μια ακόμα φορά ο κόσμος θα "ξυπνήσει" μόνο όταν η κατάσταση φτάσει στο κατ' αυτούς απροχώρητο και δε μπορέσουν να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις, γιατί δεν υπάρχουν αντιδραστήρια!
Ε, όχι, δε θα γκρινιάξω!
Δε γίνεται να χάνουμε χρόνια από τη ζωή μας, αναλώνοντας την προσωπική μας ψυχική υγεία και πολλές εργατοώρες προσπαθώντας να καλύψουμε τα -ακάλυπτα- κενά!
Δεν είναι δικό μου θέμα οι ελλείψεις, οι μίζες, οι σπατάλες.
Δε φταίμε όσοι προσπαθούμε να κάνουμε καλά τους συνανθρώπους μας, χωρίς τις ανάλογες αμοιβές επίσης, αλλά αυτό είναι ένα άλλο πονεμένο ζήτημα.
Δεν φέρνετε υλικά; Οκ, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με ό,τι έχουμε, αλλά δε θα πάρουμε στη συνείδησή μας των θάνατο ασθενών συμπολιτών μας.
Είναι δική σας ευθύνη κύριοι κυβερνώντες, δική σας και των προηγούμενων και κρίση ξε-κρίση υπάρχουν θέματα ζωτικής σημασίας που πρέπει να λύσετε...χθές!
Το κρίμα στο λαιμό σας :(
Εγώ, ένα μήνα μετά το τελευταίο ποστ, ήθελα μόνο να ετοιμάσω ένα φωτογραφικό για την υπέροχη Σαντορίνη και να ομορφύνω τη σελίδα με όμορφες, καλοκαιρινές εικόνες.
Αλλά αυτά που φτάνουν στ'αυτιά μου δεν με αφήνουν ασυγκίνητη.
Οργισμένο ποστ λοιπόν, γιατί πρέπει να λέγονται κι αυτά και η Σαντορίνη θα περιμένει λίγες μέρες ακόμη.

7 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

εχεις δικιο αλλα ξερεις κατι αυτοι οταν θα χρειαστουν νοσκομειο θα πανε στα χλιδατα νοσοκομεια

Μαρια είπε...

Ως μελλοντικη νοσηλευτρια μπορω να πω οτι ηδη ντρεπομαι για τη φροντιδα που θα δωσω στους ασθενεις... ντρεπομαι ηδη για την κακοποιηση και της επιστημης και της τεχνης που αναγκαζεστε και θα αναγκαστουμε και εμεις να κανουμε ετσι οπως τα εχουν καταφερει.. να τρεχουν τα λεφτα απο το χαρτι τουαλετας ως την ελβετια αλλα να μην υπαρχουν λεφτα για προσωπικο (το οποιο ειναι πενιχρα αμοιβομενο) και υλικα..

tzonakos είπε...

Οντως ειναι παλιό θέμα οι ελλείψεις στα νοσοκομεία.
Το οτι "ανακαλύφθηκε" τωρα ειναι ισως και ύποπτο.
Θέλουν να πουν στον κόσμο :
"Ορίστε δεν εχουν γάζες τα νοσοκομεία, εσυ θες λεφτά ;"
Επικοινωνικές πουστιές.
Οπως και να χει ειναι τραγικό να υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία αλλα και αλλού.
Χθες διυεθυντής σχολείου μου έλεγε οτι το Σεπτέμβρη δεν θα εχουν ουτε μολύβια να αγοράσουν και αναλώσιμα βασικά για τη λειτουργία του σχολείου. Ποιος θα τα αγοράσει αυτά ; Ο δάσκαλος απο την τσέπη του που εχει φάει την περικοπή μισθού ήδη ;
Η ο κάθε ενας που το Κράτος του χρωστά και δεν τα δίνει ;

Η υπομονή μου να δώ πού στο καλο ειναι ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ όπως προεκλογικά έλεγαν, εξαντλείται.

Δεν γκρινιάζω :)

Crazy Tourists είπε...

Μα όλα στην Ελλάδα τελευταία στιγμή μας απασχολούν! Όταν έχουμε θύματα...Για τις κακοτεχνίες στο δρόμο, όταν σκοτωθεί κάποιος...Για τα φορτηγά που είναι υπέρβαρα, το ίδιο...Για την έλλειψη γιατρών όταν πεθάνει κάποιος...Το ίδιο και για τα ασθενοφόρα...

Τρελοτουρίστρια

♥ Palirroia ♥ είπε...

Ενώ έχουμε άξιους γιατρούς νοσοκόμες ερευνητές και πολλούς άλλους επιστήμονες τους δένουμε τα χέρια για μη μπορούν να προσφέρουν για ότι έχουν σπουδάσει Γκρινιάζω και φοβάμαι στην ιδέα για όταν χρειαστώ ένα δημόσιο νοσοκομείο :(

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Οι κυβρνώντες απαξιώνουν εδώ και χρόνια το ΕΣΥ για να πηγαίνει ο κόσμος στα ιδιωτικά.
Αυτή η σκέψη δεν είναι τραβηγμένη.
Από την περίπτωση της SIEMENS φάνηκε η στενή σχέση ιδιωτικού κεφαλαίου και κομμάτων εξουσίας. Στο χώρο της ιδιωτικής υγείας δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (marfin κλπ) που αποκλείεται να μην έχουν σχέσης διαπλοκής με τα μεγάλα κόμματα ή στλέχη τους. Το ίδιο βεβαίως ισχέι και για τις φαρμακευτικές εταιρίες που καταδυναστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

GraficWorld είπε...

Eccomi qui nel tuo blog gironzolo un po'..ti auguro una buona giornata.
Gio'

http://remenberphoto.blogspot.com/