Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Να εμβολιστούμε ή να μην εμβολιαστούμε; Ιδού το ερώτημα...



Ήρθε λοιπόν η ώρα για το εμβόλιο για τη νέα γρίπη.

Μεγάλος, νέος ντόρος από τα ΜΜΕ...

Σε έρευνα που έγινε στον Ερυθρό Σταυρό από το διευθυντή της ομάδας λοιμώξεων κο Μάριο Λαζανά και δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις εφημερίδες, πάνω από τους μισούς γιατρούς (58%) και σχεδόν σύσσωμο το νοσηλευτικό προσωπικό (90%) αρνούνται να εμβολιαστούν!!!

Βέβαια, ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στα νοσοκομείο είναι "υποχρεωτικός", όπως μας ανακοίνωσαν από το τμήμα εμβολίων, όπως είναι από πέρισυ και ο εμβολιασμός για την κοινή γρίπη, άσχετο αν το έκαναν λιγότεροι από τους μισούς.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας λοιπόν, το εμβόλιο θα κάνουν σε πρώτη φάση:

.Το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό.
.Όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα (άσθμα, διαβήτη, νεφρική δυσλειτουργία, αιμοσφαιρινοπάθειες, ανοσοκατεσταλμένα άτομα, καρδιαγγειακά νοσήματα κ.λπ.)
.Έγκυες β’ και γ’ τριμήνου.
.Όσοι φυλάνε παιδιά κάτω των 6 μηνών.

Την επόμενη εβδομάδα έρχονται τα πρώτα εμβόλια στο νοσοκομείο μας και περιμένω να δω τι θα γίνει.

Ποια είναι η δική μου η άποψη;

Λοιπόν, έχω αποφασίσει κι εγώ να μην το κάνω το εμβόλιο.

Γιατί;

Γιατί, όπως πιστεύουμε και οι περισσότεροι, το συγκεκριμένο εμβόλιο,για μια γρίπη που πιθανότατα "ξέφυγε" από εργαστήρια φαρμακοβιομηχανιών, βγήκε στην αγορά βεβιασμένα και χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες δοκιμές.

Όλα γίνονται για τα λεφτά, πάλι και παίζονται τρελά ποσά, έτσι δεν είναι;

Εξάλλου, υπάρχει πιθανότητα α) εμείς που ήρθαμε σε επαφή με ασθενείς με τον ιό να έχουμε αντισώματα και β) όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της κοινής γρίπης να μη νοσήσουν βαριά από τη νέα γρίπη Η1Ν1.

Δεν έχει αποδειχτεί τίποτα από τα παραπάνω, αλλά είναι πιθανά σενάρια.

Έτσι, εμβολιάστηκα για την κοινή γρίπη, καθώς δεν είμαι φυσικά κατά των εμβολιασμών, μην παρεξηγηθώ, το αντίθετο μάλιστα, αλλά προς το παρόν λέω να αποφύγω το νέο εμβόλιο.

Επίσης, δεν θα το έκανα στα παιδιά μου, αν είχα, ούτε θα το κάνω αν μείνω έγκυος.

Στην περίπτωση που μείνω έγκυος απλά θα κρατήσω τις τυπικές προφυλάξεις και θα φύγω άμεσα από τη δουλειά, ενώ αν είχα παιδιά στο σχολείο θα τα έστελνα κανονικά, απλά θα πρόσεχα περισσότερο σε κάθε κρυολόγημα.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου για το θέμα.

Τώρα, περίμεναν μεγάλη αύξηση των περιστατικών το φθινόπωρο, αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να έγινε, στο νοσοκομείο μας τουλάχιστον και περιμένουν επίσης νέα έξαρση της πανδημίας το Φεβρουάριο, στα μέσα του χειμώνα που είναι αυξημένη η επίπτωση της γρίπης, ούτως ή άλλως.

Επίσης, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι από την κοινή γρίπη πεθαίνουν χιλιάδες κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ενώ από την Η1Ν1 έχουν χαθεί παγκοσμίως από την άνοιξη 500 άνθρωποι.

Ψυχραιμία λοιπόν και κάντε ό,τι σας λέει η λογική σας.


UPDATE (6 μμ):

Μετά που έγραψα αυτό το ποστ είδα στον Swell το παρακάτω ποστ από τις 10/11:Το εμβόλιο της γρίπης.

Με λίγα λόγια, έχει το πρώτο από τα έξι 9 λεπτα βίντεο με τη συνέντευξη (με αγγλικούς υπότιτλους) μιας Ισπανίδας καλόγριας, της Teresa Forcades που έχει διδακτορικό στη Δημόσια υγεία.

Στη σχεδόν μια ώρα της συνέντευξης υποστηρίζει για ποιους λόγους δεν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και εξηγεί σε ποιούς οικονομικούς και πολιτικούς λόγους στηρίζεται όλη αυτή η κατασκευασμένη "πανδημία".

Aναφέρεται σε ένα μεγάλο σκάνδαλο της εταιρίας Baxter που έστειλε από την Αμερική σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες 72 κιλά επιμολυνσμένο υλικό για αντιγριπικά εμβόλια τον Ιανουαριο του 2009 και πως αυτό ανακαλύφτηκε τυχαία από ένα τεχνικό εργαστηρίου στην Τσεχία και ακολούθως καλύφθηκε επιτυχώς και με τις ευλογίες της WHO (παγκόσμια Οργάνωση Υγείας).

Συνιστά ψυχραιμία, να μην κάνουμε το εμβόλιο και να προσπαθήσουμε να μην μας το επιβάλλουν, όπως επίσης να υπάρχει και η δυνατότητα αποζημίωσης για όσους κάνουν το εμβόλιο και έχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Εμένα με έπεισε πάντως. Εξάλλου κάπως έτσι σκεφτόμουν κι εγώ ακόμα και χωρίς τα γεγονότα και τα επιχειρήματα που μου παρέθεσε...

13 σχόλια:

αντωνης είπε...

Εχουμε και μεις αποφασισει να μην κανουμε το εμβολιο για την πανδημικη γριπη, ενω καναμε ή θα κανουμε το εμβολιο της εποχικης γριπης.

Ομως η γνωμη ενος ανθρωπου οπως εσυ ενεσουλα, που εισαι ολη μερα σε ενα τετοιο περιβαλλον μετραει περισσοτερο απο πολλες άλλες.

Καλησπερα!

:)))))))

mahler76 είπε...

εγώ το έχω ξαναπεί. Αν δεν δώ κόσμο να πεθαίνει στους δρόμους δεν θα πιστέψω πως η συγκεκριμένη γρίπη είναι κάτι περισσότερο από την κοινή. Πάει και τελείωσε. Οπότε σιγά μην κάνω το εμβόλιο.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δεν ήταν ανάγκη ενεσούλα να με πείσει καμία καλόγρια για το εμβόλιο.
Δοκιμές στην πλάτη του κοσμάκη θέλουν να κάνουν και σπέρνουν τον πανικό
Καλό σου Σ/Κ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ Ενεσούλα Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.ΑΧΡΙΑΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ.ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

ria είπε...

μαζί σου συνάδελφε!

ούτε και εμείς θα το κάνουμε.
ο Ιάσιος το είχε πει από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός ότι είναι απάτη και με τόσα που διαβάσαμε, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε.
άσε που εμείς τον ιούλιο ημασταν στο λονδίνο και γριπιάσαμε, το τεστ στην αθήνα έδειξε ότι περάσαμε γρίπη τύπου Α, άρα μάλλον για μούφα πρόκειται γιατί εμείς τρεις μέρες ήμασταν λίγο καταβεβλημένοι.

tzonakos είπε...

Tι δηλαδή απο ποιούς να ζητήσω αποζημίωση αν πάθω κάτι απο αυτό το εμβόλιο ;
Ετσι κι αλλιώς ειχα αποφασίσει να μην το κάνω.
Θα πρέπει όμως λογικά να πάω να εμβολιαστώ για τη νκοινή γρίππη ε ;

Καλημερα Ενεσούλα.
( Εμβολιούλα πρέπει να λέγεσαι τώρα )

Skouliki είπε...

καλημερα
συμφωνω με τον αντωνη
και εγω δεν θα ηθελα να το κανω διοτι τα πιθαναν σεναρια ειναι πολλα και μειον

φιλακια

Crazy Tourists είπε...

Νομίζω πως όποιος ξέρει τα στοιχειώδη για τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να βγει ένα φάρμακο στην αγορά (όπως εγώ...τα πολύ στοιχειώδη όμως) δε θα είναι απλώς επιφυλακτικός αλλά αρνητικός στον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη...
Δε θα το κάνω λοιπόν, δε μπορεί κανείς να με πείσει ότι είναι ασφαλές...
Όσο για την κοινή γρίπη, έχεις απόλυτο δίκιο...Πολλά περισσότερα θύματα. Γιατί αυτός ο κακός χαμός λοιπόν;

Τρελοτουρίστρια

zoyzoy είπε...

Εγώ ούτε το κοινό δεν έχω σκοπό να κάνω! Γιατί πρέπει να τρέχουμε για μια γρίπη σαν τρελοί, τόσα χρόνια πως την περνούσαμε χωρίς εμβόλιο??
Νόμιζα ότι είναι υποχρεωτικό για το νοσηλευτικό προσωπικό!

Καλή εβδομάδα να'χεις!!

kat. είπε...

οχι.. οχι.. οχι..
να μην εμβολιαστούμε!
με τιποτα!

δεν είναι τόσο φοβερά τα πράγματα! εμείς τα έχουμε κάνει! εμείς οι δημοσιογράφοι! το τόσο το έχουμε κάνει άλλο τόοοοοοοοσο!

Dr_MAD είπε...

εγώ πάντως δεν εμβολιάζομαι με την καμία. αφού η κοινή γρίπη είναι 10 φορές πιο δυνατή! *χώρια που η avian (των πτηνών) πριν από κάποια χρόνια ήταν 20 φορές πιο δυνατή από την κοινή γρίπη και κανείς τότε δε μίλησε για εμβόλιο!!! ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!! γινεσαι πειραματόζωό τους και τους κανεις πλουσιους

Ανώνυμος είπε...

Η μανα μου πρεπει να εχει επηρεαστει πολυ απο τα μμε και την υστερια τους... μου λεει να μην κανω το εμβολιο της ηπατιτιδας για να δουμε μηπως πρεπει να κανω το γριποεμβολιο!

Ενεσούλα είπε...

Να πω μόνο ότι αυτή την εβδομάδα ήρθαν 2 μέρες στη ΜΕΘ για να εμβολιάσουν όσους ήθελαν (είπαν).
Οι περισσότεροι, αν και έλεγαν όχι στην αρχή, τους έπιασαν στο φιλότιμο (κινδυνεύουν οι ασθενείς σας, οι συγγενείς σας κτλ) και το έκαναν.
Εγώ όχι, πιστή στα όσα έγραψα.
Αυτά....