Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Κυκλικό ωράριο


-Σινεμαδάκι το βράδυ;
-Δε μπορώ ρε, είμαι απόγευμα, σχολάω 11μμ.
-Πότε θα σας δούμε τότε;
-Κάτσε να δω... Τρίτη πρωί και νύχτα, Πέμπτη και Παρασκευή ρεπό, σαββατοκύριακο απόγευμα.
-Αμάν ρε συ, πάλι δε θα πάμε καμιά εκδρομούλα την Κυριακή; Εμείς δουλεύουμε καθημερινές.
Τι να κάνω ρε παιδιά;
Nurse Pictures, Images and PhotosΗ δουλειά της νοσηλεύτριας δεν έχει τα συμβατικά ωράρια, δεν έχει, όπως και πολλές άλλες δουλειές βέβαια, ένα σταθερό πενθήμερο πρόγραμμα με σαββατοκύριακα και αργίες.
Είναι από τα κακά ή καλά της δουλειάς μου, όπως το δει κάποιος.
Εντάξει, κακό κυρίως, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, σύμφωνοι;

Προγραμματίζω τη ζωή μου βδομάδα βδομάδα, σύμφωνα, κατά ένα μέρος, με τις διαθέσεις της εκάστοτε προϊσταμένης μου, τις ανάγκες του τμήματος και τις δικές μου επιθυμίες.
Για να έχω ένα σαββατοκύριακο ελεύθερο πρέπει να το προγραμματίσω 1 μήνα πριν και γίνεται μάχη για τις άδειες του Αυγούστου και των εορτών.
Προσωπικά, στα 17 χρόνια που δουλεύω δεν έχω πάρει ποτέ άδεια τέτοιες περιόδους και πέρυσι το Πάσχα που χρειάστηκε να λείψω για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους άκουσα τα εξ' αμάξης ότι τους "κρέμασα" πασχαλιάτικα, λες και δεν ήμουν σε ένα άλλο νοσοκομείο, που κινδύνευε η ζωή ενός δικού μου ανθρώπου, αλλά διακοπές στο Μπαλί!
Έτσι πληρώνεται η ευσυνειδησία καμιά φορά.
Ποια είναι τα καλά όμως, ε;
Ο.Κ, μπορώ να φροντίζω το σπίτι μου και τους λογαριασμούς μου ώρες που οι άλλοι δουλεύουν, μπορώ, όταν είμαι απόγευμα να κοιμηθώ ως αργά το πρωί, μπορώ να εκμεταλλευτώ την επόμενη μέρα από το νυχτερινό μου ως ρεπό, με κόστος τον ύπνο μου φυσικά.
Έτσι θα το κάνω και φέτος την Πρωτομαγιά, ελπίζω η νυχτερινή βάρδια της Pέμπτης να μην είναι άθλια και να μπορέσω, άυπνη να εκδράμω στους αγρούς με τους υπόλοιπους, "φυσιολογικούς" ανθρώπους.
Η αλήθεια είναι ότι λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν πραγματικά τις δυσκολίες που έχει το κυκλικό ωράριο.
Θυμάμαι, πριν χρόνια, την αδερφή μου να μου γκρινιάζει γιατί θα ήταν την Παρασκευή απόγευμα στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου που δουλεύει ως τις 8μμ και μετά θα άνοιγε εκείνη το Σάββατο 9πμ!
Και τόλμησε να το πει σ' εμένα που τα "απόγευμα, πρωί - νύχτα, νύχτα", με βάρδιες πάνω από 8 ώρες και μεσοδιαστήματα μικρότερα των 8 ωρών πάνε σύννεφο. Και σε τι δουλειά, ε;
Πάντως, αλήθεια, δε θέλω να γκρινιάζω.whine Pictures, Images and Photos Ο καθένας ξέρει τις δυσκολίες τις δικής του δουλειάς και εκεί εστιάζει.
Εξάλλου, εγώ, με 1705 € ακαθάριστο το μήνα, ανήκω στους τυχερούς υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους που δε θα πάρουν αύξηση φέτος.:((
Τον ...πούλο, που είπε και μια φίλη μου!

Βάζω αυτό για να μη βάλω --> ΑΥΤΟ!

4 σχόλια:

♥ Palirroia ♥ είπε...

Αχ ενεσουλα μου είναι δύσκολη η δουλίτσα σου το ξέρω αλλά έχω καταλάβει επίσης ότι είσαι πολύ καλή στο προγραμματισμό όποτε δεν σε φοβάμαι και εύχομαι την Πρωτομαγιά να περάσετε υπέροχα! Τα φιλιά μου και στους δυο σας:)

Unknown είπε...

Καλη μου ενεσουλα παρτο θετικα τι ωραιο επαγγελμα που κανεις????αυτο δεν ειναι επαγγελμα ειναι λειτουργημα, πως σε περιμενουν οι ασθενεις σου, ποσο τους ανακουφιζεις μ¨ενα καλο λογο.Ολα τα βρισκει κανεις και απ¨οτι βλεπω εισαι αισιοδοξο ατομο .Ευχομαι να μαζεψεις πολλα λουλουδια την πρωτομαγια.Φιλακια

Prince Of The City είπε...

Καλησπέρα ενεσουλίνι!

Κουράγιο κοπελιά... κουράγιο!

ria είπε...

κουράγιο συνάδελφε, εγώ είμαι προϊσταμένη, αλλά για να μη ρίχνω τα παιδιά που δουλεύουν σα σκλάβοι, χρωστούσα στον εαυτό μου οκτώ -8- ρεπό!

βρες άλλη προϊσταμένη να χρωστάει στον εαυτό της έστω και δύο ρεπό!